Movallen 1
13 maj 2018
17:00

Referat: Skuttunge SK - Östhammars SK

Första halvlek inleds med att ÖSK-dam sätter full fart framåt och skapar matchens första hörna innan det ens gått 10 sekunder. Tjejerna behåller trycket några minuter men Skuttunge har snabba och finurliga omställningar. Dem spelar också ett fysiskt spel som vi tidigare inte stött på i år och mer eller mindre kämpar sig in i matchen. Efter ca 10 min är det också Skuttunge som vinner flest ”andrabollar” och kommer längre upp på vår planhalva. I matchminut 14 får dem en hörna och i röran framför mål hittar domaren en straff som nog bara han såg, t o m Skuttungetjejerna såg förvånade ut. Skuttunge utnyttjar dock denna möjlighet och tar ledningen med 1-0.
I och med värmen blåstes det av för drickapaus halvvägs in i vardera halvlek. Då fick vi möjlighet att prata ihop oss och de sista 20 av första halvlek är ÖSK-dam det klart bättre laget. Utdelningen kom också då Elina med en precis passning hittar Elin Höglund i fart som inte gör något misstag utan placerar in 1-1 i minut 30´. Ett mål som också blev halvlekens sista.

Andra halvlek blev den första lik. Mycket kamp på mitten och få målchanser åt båda håll. Precis som i första halvlek är Skuttunge något hetare än oss fram till drickapausen och våra tjejer efter den samma. Just när det känns som om vi är på väg att ta över matchen ställer vi till det lite för oss själva och tappar boll mitt på egen planhalva. Skuttunge utnyttjar detta exemplariskt och tar återigen ledningen med 2-1 när det återstår ca 25 minuter av matchen. Ett mål som skulle kunna få vilket lag som helst att misströsta men repliken kom bara en minut senare då Tilde E slår en lång frispark som Amanda snyggt sätter pannan på otagbart för Skuttunges duktiga målvakt. Helt klart matchens snyggaste mål. Resterande 20 minuter blir en fortsatt kamp och inget av lagen är i ärlighetens namn nära att avgöra så slutresultatet 2-2 får nog anses vara rättvist. Tjejerna visar dock en enorm moral och arbetsvillighet när dem inte viker ner sig trots att spelet inte funkar lika bra som det brukar.